Ana içeriğe atla

oğlak burcu kadını

* Oglak kadini cocuk terbiyesi kitabini once cocuklarinin kafalarinda paralamak icin kullanir, hala okunabilir halde ise gene okuyabilir, ama onun kendine has metotlari vardir.
* Deli gibi inatçi, hirçin, alingan, hassas, merakli, gururlu, paranoyak, sert ve patavatsiz olmasina, hatta kendini anlatamamasına ragmen nasil, ne sekilde, nerede ve ne zaman kendini sevdirebildigi bilinmeyen ve sürekli kafa karistiran, yanlıs anlasılan zor hatun...
* Kavga ederler, yalan soylemeseler de abartirlar bolca, hep kendileri haklilardir, bi anda ortaligi toza dumana katip ondan sonra da hadi hayatim disari cikalim derler.
* Huzurlari hic olmaz, parayi cok severler, su grubu mensubu erkekleri citir citir yerler, aman diiim.
* Bir sabır, bir mücadele anlayışı vermiştir ki allah bunlara, süvari gibidirler hayatta. "Ya bırak dur bi sakinleş, savaşma" denmesi, ara ara telkin edilmelidir zira herşeyin kontrol altında olmasına o kadar alışkındırlar, tuttuklarını koparma konusunda öyle azimlidirler ki elde ettikleri zaman zaten bu uğurda aynaya baktıktıklarında ancak yarılarını görürler. Diğer yarısı savaş esnasında kopmuştur ancak acısını hissetmemiştir. İşte o andan itibaren kertenkele gbi hiç yoktan o yarıyı ortaya çıkarırlar yeniden.
* Olaylara sürekli strateji ile yaklaşırlar.
* Söz verdiklerinde ölesiye yapmak zorunda hissederler kendi çıkarıyla çatışsa da. Ancak en kötü huyları belki de karşısındakilerin de aynı şekilde davranmalarını beklemeleridir. Sokaktaki bir insan için bile bişeyler yapmak isterler. Sürekli beyinleri düşünür. Süpriz yapmayı severler.
* Ayrıca şu ana dek çikolata sevmeyenine rastlamamışımdır.
* Oğlaktır işte. İnatçıdır keçi gibi. Söylenenin aksini yapmayı sever. Sarp kayalıkları seke seke geçer, gözü hep yukarlardadır. Sevimlidir, yavru keçidir, ne de olsa. Daha taze ot bulmak için hep yukarılara doğru çıkacaktır hiç şüpheniz olmasın. İşini bilir. Hangi patikayı takip edeceğini de. Sürü içindeymiş gibi görünse de hep yalnızdır. Kendi rotası vardır hep.
* İlgi, gösteriş, erkek, başarı, kıskançlık delisi ama cok iyi dinleyici ve öğüt verici varlıklardır.
* Anne olarak otoriterligi ve pimpirikligi abartmıs olup zamanlı zamansız antrenor ve ogretmenlige soyunan, hata payı hemen hemen hic bırakmayan, hırs olayını abartmıs kadın turu.
* Mücadele, zafer, sevgi, güç, yaşama sevinci, istek anahtar kelimeleridir.
* İyi niyetle herkesin işine karışır. Ölçüsünü kaçırdığında ise zararlı olmasa da, sıkıcı ve rahatsı edici olur.
* Oğlak burcu kadını, tutkularının esiri de olabilir. Her tür ilişkisini maddi bir temele de oturtabilir, para için evlenebilir, hatta dostlarını seçerken bile salt çıkarlarını düşünebilir. Kendi olanakları içinde güçlü, kararlı bir kadındır ve kendine güveni tamdır. Şayet çevresi ona aradığı, arzuladığı ilgi ve dikkati gösterirse, duyduğu güven bir kat daha artar.
* Genelde gösteriş meraklısı değildir, ama ben merkeziyetçi olduğundan, bazen gösterişten kaçınmaz. Çevresindekileri, arkadaş ve dostlarını, hatta ailesini de kullanır. Ve bunu hiçbir zaman gizlemez. Yardımseverdir, ama karşılığını bekler. Duyarlıdır, çabuk kırılır, kusursuz olabilmek için çabalar ve çevresindekilerin de, en az kendisi kadar kusursuz olmasını ister.
* İşinde sürekli yükselmek ister.
* 1 yaşından başlayarak 70 yaşına kadar bir dakika yerlerinde oturmazlar. Devamlı bir şeylerle uğraşırlar. İnanılmaz hiperaktif olup baş döndürürler. Dediğim dediktirler.
* Dislari sert kabuklu, ama içleri gayet yumusak, kendileriyle mücadele etmekten hayati yasamaya firsat bulamayan, anlasilamamaktan muzdarip tiplerdir. Bu yüzden hayat bunlar için duble zordur. Çevrelerindekilerin hayatlarini kolaylastirmak, verilmis degil edinilmis bir görevdir onlar için.
* Oğlak kadını bir işkoliktir. Bir karar verip yolunu belirlediğinde, er ya da geç oraya ulaşır. Çalışıyorsa, iş kadını kimliği, kadın kimliğinin önüne geçebilir. Sorunlar, yükseklere çıkmak için onu kamçılar. Kader, oğlak kadınlarına, biraz kötü davranabilir. Ama sırtlarına ne kadar yük verilirse, o kadarını kaldırabilir güçtedir, cefakardır. İstikrar sağlamak için ölesiye bir gayret içindedir. İçgüdüsel bir sorumluluk duygusu vardır. Kendisini bir şeyler yapmak zorunda hisseder. Tüm zorluklara, şikayet etmeden katlanır. Genelde de başarılı olurlar.
* Neden herşeye aynı anda yetmeye çalışıyor anlamadığım kadın.
* Dışı sizi, içi kendisini yakar.
* Etraftan "vay be" duyduğu anda farkına varır kendinin ve bulunduğu yerin.
* İlk bakışta soğuk ve ukala gibi bir görüntü verseler de, onları tanıdıkça ne kadar arkadaş canlısı olduklarını anlarsınız. Genellikle belirgin ve karakterli yüz hatları vardır. Öyle astroloji kitaplarında yazılanlar gibi çok da fazla işkolik değildirler ama çalıştıkları her işte gözbebeği olup, işin gereklerini layıkıyla yerine getirmeyi çok iyi bilirler.
* Bir şeye karar vermeden önce epeyce bir vakit kaybına sebebiyet verecek şekilde düşünürler.
* Çok iyi bir dost olduğunu bilin ama sınırları zorlamayın. Tek kalemde insan silebildiğini aklınızdan çıkarmayın.
* Hayvanları özellikle de kedileri sevmemek gibi ölümcül bir hataya düşmeyin.
* Taş kalpli görünmesine aldırmayın.
* Çok sevin az severseniz gider...
Çok severseniz de gider...
Aldatmayın gider...
Aldattığında da gider...
Gitmesini iyi bilir...
Beklemeyi bildiği kadar...
* Sürpriz yapmayın. Mutlaka o gün, o saat,o an için bir planları vardır. Ha ben ille de yapıcam diyorsanız, elinizde bi buket çiçekle kapıda kalmayı göze almışsınızdır.
* Ben kimseye kendimi kontrol ettirmem, diyorsanız bu kadınlara hiç bulaşmayın. Karşınızdaki bi kontrol delisi.
* Her şeyi açık açık söylemelerini beklemeyin. Sözlerinden ya da hareketlerinden neye önem verdiklerini, nelerden hoşlanıp nelerden haz etmediklerini anlamaya çalışın. Eğer bunları size doğrudan söylemek zorunda kalırlarsa bilin ki o andan itibaren yaptığınız hiçbir şeyin onlar için önemi kalmaz. Bazı şeyleri kendiniz akıl edin.
* Çok iyi dinleyicilerdir. Ama konuşmayı da bir o kadar severler. O yüzden lafı ağızlarına tıkıp sadece kendinizden bahsetmeyin; onları da dinleyin. Ancak, dinliyormuş ya da ilgileniyormuş gibi yapıp dinlemezseniz çok çabuk anlarlar, bir daha size bir şey anlatmaz ve sizden uzaklaşırlarsa hiç şaşırmayın. Ayrıca cok konusarak bogarsanız susarlar, sustukları zaman bılın kı sıkılmıslardır, daha fazla bogmayın.
* Gunubırlık bır seyler yasama umuduyla yaklasmayın. Bu tarz ılıskılerden hoslanıyorsanız bu burcun kadınlarıyla bosa vakıt harcamayın. Sonunun ne olacagını bılmeseler de uzun soluklu olucagını dusunmedıklerı bır ılıskı yasamak onlara gore degıldır. One nıght stand'ler ıcın kendınıze baska kadınlar bulun.
* Onların yanında boburlenmeyın. Özellıkle daha yenı tanısmıssanız kendınızden bahsederken "soyle harıkayım, boyle zekıyım, soyle yakısıklıyım, boyle yardımseverım" vs. demeyın. Çok ıyı gozlemcılerdır, sız bunları soylemeden once muhtemelen onlar zaten sızın hareketlerınızı ve sozlerınızı ıncelemeye ve cozmeye calısmaya baslamıslardır. Bırakın da basladıkları bu ısı kendılerı, kendılerınce bıtırsınler. Zaten ne dersenız deyın onlar yıne gorduklerıne ve duyduklarına inanırlar. Kendı kendınızı overek gozlerınde ancak deger kaybedersınız. Oysa kı tum bunları onlar gozlemlerse hakkınızı fazlasıyla verırler. Çok da guzel onore etmesını bılırler. Sız bosuna nefesınızı tuketmeyın.
* Haklarında genellemeler yapmayın, bunları duymaktan hiç hoşlanmazlar.
* Boğa veya oğlak burcu değilseniz sevgili olmayın. Hatta boğa burcuysanız da olmayın, ne gerek var. Bırakın oğlaklar birbirini yesin.
* Onlara ne kadar güçlü olduğunu söyleyip durmayın. Birkaç sebepten, şöyle ki:
1. Övülmekten hoşlanmazlar, tevazuya samimiyetle bağlıdırlar.
2. Bunu söyleyen kişi kuvvetle muhtemel ya kendisi güçsüz olduğu için ya da ortadaki durum -her ne ise- için bütün sorumluluğu onun üstüne atmaya çalıştığı için söylüyordur bunu. Güçsüz insanlardan hoşlanmazlar ve kullanılmayı sevmezler.
Kısaca her durumda kaybeden siz olursunuz
* Minik bile olsa, boynuzun insanı nerelere savurabileceğini iyi kestirin.
* Yaşlı doğar genç ölürler.
* İnatcilik degil o, daha cok yersen'cilik diyelim. Eldeki mal bu, yersen beybi gibi bir tavir var, bu yalan degil.
* Şiddet eğilimleri yoktur ama inatları şiddetlidir. İnatları mantıklarından öndedir. Hayattaki en büyük yol göstericileri ne zekaları, ne duyguları ne başka bir boklarıdır, inatlarıdır. Yaşama inadını kaybeden bir oğlak herşeyini kaybeder, ölür. Oğlaklar inadına yaşarlar. İnadına mutlu olur, inadına sever, inadına üzülürler. Götleri kalkık ya da megaloman değillerdir ama görev duyguları gereği çok fazla küstahlaşabilirler. Çalışkandırlar ama bu bildiğiniz anlamda bir çalışkanlık olmayabilir. Bu hedefe duyulan inancın verdiği başarma güdüsüdür. Akıl almaz işlere kalkışabilirler ama kendi ahlak sabitleri vardır, onun dışına çıkmazlar. Bu herşeyi kendi halletme ve kendi yolunda gitme tutkusu, dediğim gibi pek çok insana batar.
* 2 oğlak: Tartışma ancak tarafların bir sonraki olası savaş için silah hazırlama istekleri (ki bu, konu hakkında daha çok okumak, daha çok düşünmektir) ve geri çekilmeleriyle biter.
* Anlık düşünür, anlık vazgecer, takıntıları kendisini bile bogacak ölçüde fazladır, mimikleri cok keskındır eger içinde olumsuz bir şey varsa hemen yüzüne yansır, fazla tiklidir, tikleri genelde belli şeyler degıldır duruma ve ortama göre değişir, ve kesınlıkle ruhunda aslında tembellik vardır ama onu iş ortamında pek göstermez o ayrı tabi.
* Sevince tüm bu hinliklerini lehinize kullanmaları mutlu edici, düşman olmak istemeyeceğim türden hatunlar.
* control freak
* Hep bir karasızlık içindeymiş gibi görünürler ama aslında bütün kararları vermiştir, başkası ne yapıyor diye kararsızlığa düşmüştür. Dostları var gibi görünür ama onları dinlemediği için onları üzer, inadından dolayı kendisi de
hayatını sevdikleri, nefret ettikleri, özledikleri ya da planladıkları değil takıntıları yönetir.
* "Fuck the system" genel geçer mottolarıdır ve gerçekten they fuck! Hiçbir kuvvet, hiçbir konuda onları yönlendiremez. Sizi dinler gibi görünseler de bildiklerini okurlar.
* Bir oğlak burcu kadınına aşık olmaktan daha kötü bir şey varsa o da göz göre göre ikinci bir oğlak burcu kadınına aşık olmaktır.
* Satürnün öğretmenliği ağırdır. Sen yaz gününde ders işlerken başkaları çimlere yayılıp kahkalar atıyor diye kızarsan, öğretmenini gücendirirsin. O sana herkesin yere düşüp kaderine ağladığı durumlarda kanayan dizlerini umursamadan ayağa kalkıp yüzünde bir gülümsemeyle yürümeyi öğretti. Jüpiterin şansı döner, venüsün güzelliği solar, hepsi yorulur biter, sen o zaman bile inadınla sabrınla ayağa kalkarsın.
* Yüzyılın son romantikleri aslında oğlak burcu kadınlarıdır, çünkü aşk, cesaret, ihtiras ve sabır bu kadını diğerlerinden ayıran özelliktir. Aslan burcu kadını gibi ben asla yenilmem demez, çünkü hayatın akışında yenildiği, yenileceği zamanlar olduğunu bilir. Yere düştükten sonra üzerini silkeler ve yürümeye devam eder.
* Oğlak burcu kadını olgunlaştıkça, çok bir danışman olmaya başlar. Sevdiği insanları her zaman korur ve kendi potansiyellerine ulaşmaları için teşvik eder ve destekler. Bu nedenle çok iyi kötü gün dostu olur. Kendini kötü hisseden herkes oğlak burcu kadınına gelir, gülümseyen bir surat ve iyi ki varsın laflarıyla yanından ayrılır. Oğlak burcu kadınınsa gideceği fazla bir yer yoktur.
* Oğlak burcu kadını eğer toplumsal dogmalardan sıyrılabilir ve kendi yeterliliğiyle ilgili yersiz korkularını aşabilirse, kalbini açtığı kişi için bir şehvet tapınağına dönüşebilir.
* Oğlak burcu kadını ailesine çok düşkündür, bu nedenle aile kavramı çok gelişmiştir. Eninde sonunda en özgürlükçü oğlak kadını bile, kendi mutlu yuvasını kurmanın hayallerini kurar, eninde sonunda da erişir. Çünkü sabrı, inancı ve azmi sayesinde herşeyi yapabileceğini çok iyi bilir.
* Oğlak burcu kadını bazı dönemler ağlak burcu kadını olarak anılabilirler. Karamsarlıkları, zırlamaları bütün evrenlerinin üstünü kapatabilir, güneşi göremeyebilirler.
* Karşısındaki de sanki bunları yapabilirmiş gibi bir yanılgıya kapılıp hangi sıfatta olursa olsun ondan da böyle davranmasını bekler. Kazın ayağının öyle olmadığını her görüşünde bi kere daha kırılır, sonra transformers misali toparlanır, sıradaki kırığı yaşamaya gider.
* Sevilme konusunda çok ciddi bir doyumsuzluğu vardır. Acayip büyük bir kalbiniz olmazsa ona yetemezsiniz. Karşıdan aldığı sevgileri bir kova içinde biriktirdiğini düşünürsek onun kovasının dibi deliktir. Sürekli ve hep daha çok sevmeniz gerekir. Sevince dağları delin diye beklemez ama en azından hissetmeyi bekler.


*********************

Yorumlar

esra dedi ki…
Gerçekten çok şaşırdım.ve olası ihtimal siz de oğlak burcuna aşık olup pişman olanlardansınız ? Aslında kucuk birsey daha eklemek gerekirse yazınıza.kucuk detaylarla cok ilgilenip kucuk şeylerden bile mutlu olmayı basarabilirler.Eğer o esnada yanındaysanız sizi de çok mutlu eder :)
Adsız dedi ki…
Kova burcu erkeginide yazar mısınız?
menekşe dedi ki…
Bir oğlak olarak hic bu kadar isabetli görüşler duymamıştım.Tebrik ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekinler dize kadar

1. Ekinler dize kadar, fener gel bize kadar Sana bir şey göstersem, kasıktan dize kadar Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 2. Çıktım taşın üstüne, açtım bacaklarımı Altımdan geçen fener, yesin ta.aklarımı Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 3. Portakal soyulur mu, tadına doyulur mu Fener sana bi koysam, fizandan duyulur mu Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın.. 4. Mektup mektup içinde, mektup zarfın içinde Dur oynaşma fenerbahçe, azcık kalsın içinde Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 5. Fenermiş onun adı, severmiş büyük malı Ne yapsın yavru serçe alışmış koca .ike Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 6. Gittik biz kadiköye, koyduk fenerbahçeye Bakirelik gidince, düştü genel evlere Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 7. Fener demek g.t demek, herkese veren demek Bizim başımız kel mi, bize de vermen gerek Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 8. Fenerim kapı gibi, aspirin hapı gibi Akşamda

Kırık Kalpler Bankası

İhvanımız sormuş bize Demiş kimdir muradınız Biz gizleriz, açık olmaz Kendin açar, muradımız Sözü nefesten uçuran Aslanı kafesten kaçıran Kalbi, tertemiz getiren Odur bizim muradımız Hırsız iken çalmam desin Âlim iken bilmem desin Aşık olsun, sevmem desin Budur bizim muradımız