Ana içeriğe atla

yatıış

* coaches: Ups and downs, you have to accept it!
* Kişinin evlenmeye karar verme süresi; "ooo elimi sallasam ellisi" genişliği ile "of bu gidiş evde kalıcam" paniği arasında geçen süredir.
* Öğrendim ki ne kadar küçük dilimlersen dilimle her işin iki yüzü var. Ataol Behramoğlu
* The trouble with architecture as a business is that it's an art. The trouble with architecture as art is that it's a business.
* Demir tava geldi kömür bitti, akıl başa geldi ömür bitti.
* Bi ilişkinin kavga anında; kadın kısmının kapıldığı "tribal" enfeksiyon, erkekte "idrak" yolları enfeksiyonuna yol açar. Tedavi şart.
* Kariyer öngörüsü; iş hayatına başlarken "25'imde uzman, 30'umda müdür, 40'ımda direktör olcam". 40'ına geldiğinde "ne zaman emekli olcam".
* Yüzde ısrar etme, doksan da olur. İnsan dediğinde noksan da olur. Fazla büyüklenme! Elde neler var. Bir ben varım deme; yoksan da olur... Mevlana
* Yaya geçidinin yarisinda anca duran araçtaki adama 'öküzsün' bakisi firlattim, o da bana 'Tren' bakisi firlatinca cuf cuf'layip geçtim.
* Olmayan şeylerin de bir değeri var. Yaşanmamış kederlerin de bir ağırlığı var. Sağlam bir küfür gibi ayakta bırakır bazen seni korkaklığın. Şöyle bir düşün, kaç ayrılık düşüyor hayatına, kaç ayrılık senden yana göçüyor. Bir bakarsın durup dururken efkar seni seçer. Yolum uzak, sen yine de karanlık orman gibi dur zihnimde, bakarsın bir gün yolum sana düşer.
* Primum nihil nocere-Önce zarar verme
* Spor salonu yine kapali gise, full! Yaz fobisi insanda spor hobisi doguruyo demek ki.
* Erkeğin evlenme arzusu; bir kişiye bağlı kalmaktansa alayına koşma isteğinde nefesinin tükendiği anda ortaya çıkan çaresizlik emaresidir. Son nefesi 'evet' dedigi nikah masasidir.
* FB ve GS bu sezon 19 resmi maç oynadı. Bunların 18 tanesini FB kazandı. Bu ezeli rekabet olamaz. Olsa olsa ezeli REZALET olur.
* pollypill
* Barry Callebaut
* Kalori kuralları!!!
- Bir şey yersen ve kimse seni o anda görmüyorsa, onlar da kalori yoktur.
- Eğer Light limonatası içersen ve bunun yanında çikolata yersen, çikolatadaki kaloriler light limonata tarafından yok edilir.
- Eğer başkalarıyla beraber yiyorsan, o zaman sadece onlardan fazla yediğin kaloriler sayılır.
- İlaç niyetine kullanılan yemekler hiç sayılmaz... Mesela sıcak çikolata, Kırmızı şarap, Konyak... Eğlence amaçla tüketilen yemeklerin kalorileri yoktur (Patlamış mısır, Fıstık, Limonata, Çikolata ya da şekerleme). Mesela video izlerken ya da müzik dinlerken çünkü onları gıda olarak almıyoruz sadece eğlencenin bir parçasıdır onlar.
- Pasta dilimleri veya kurabiyelerinde kalori yoktur. Çünkü onlar kesildiğinde veya kırıldığında içindeki yağ uçar gider.
- Yemek hazırlarken Bıcak, Tencere ya da kaşıkları yalarken kalori almazsınız çünkü onlar yemek yapmanın bir parçası.
- Renkleri aynı olan gıdaların kalori değerleri de aynıdır. Mesela; (Domates ve Çilek reçeli ya da Mantar ile beyaz çikolata)
- Dondurulan gıdalarda kalori yoktur. Çünkü kalori ısı birimidir.
* Kalite reklama ihtiyaç duymaz.
* Kim dmeiş baykal iktidarsız diye?
* Ne çok zekiyim ne de çok yetenekli, yalnızca aşırı meraklıyım. Einstein
* Beklentileri az tutup, maximum mutluluğa erişmek...
* Taşlanırım diye meyve veren ağaç olmaya çalışmaktan vazgeçmeyin ama sakın armut ağacı olmayın. En iyisini almak için dallarınızı kıranlar çıkabilir.
* Bisikletin karne hediyesi olmaktan çıktığı gün çocukluğumuz yok oldu. Krediyle alınan arabalar ne o zevki verdi geri, ne de çocukluğumuzu.
* Bu ülkede "şehitler olmasın" sloganı çok rahatlıkla "fakirler ölmesin" diye değiştirilebilir, Bir allahın kulu da buna itiraz edemez.
* Aşk, çok farklı bir insanla aynı yöne gitmeye denir. Ama o'nun yönüne...
* Aşk karanlık bir tünelde mum ışığı gibidir, size yolunuzu gösterir ama uzakta neler olacağını söylemez.
* Uzun yola çıkacaksan sabah ezanı en güzel vakit, sessiz bir İstanbul'dan ayrılırsan özlemek kolay olur yeniden dönmek için.
* Umutla unut.
* Wie der Vater, so der Sohn.
* Der Apfel fällt nicht weit vom Stamm.
* Erkekler "incelik"lerine göre: 1. efendi 2.kibar 3.kaba; "hammaddeleri"ne göre de; 1.kereste 2.odun 3.kalas'a ayrılır.
* Geppetto dede degiliz her odunu isleyip adam yapalim.
* Güzellik geçici ise sana niye geçmemiş?
* Çorum'a hayvanları koruma derneği açmışlar, açılışta koyun kesmişler.
* Altın Oran Yasası: Bi erkeğin durduk yere aldığı hediye ile yediği halt genelde doğru orantılıyken, pişmanlığı sabit çarpandır.
* Kadınların futbol oynamamasının asıl nedeni , toplum içinde on bir tanesinin aynı kıyafeti asla giyemeyecek olmasıdır. Phyllis Diller
* pwnz-harika, kralsın, büyüksün
* Kays, gezinir sokaklarında Bağdat’ın, Mecnun misali. Bir adamla karşılaşır. Adam yazı yazmaktadır duvara. “LEYLA U MECNUN”. Şaşırır Mecnun. Yanaşır adamın ve duvarın yanına. Sorar adama ne yapmaktasın diye; adam: "Bunların aşkı öyle büyük ki yazmak istedim" der, duvara. Mecnun; yerdeki duran başka bir fırça ile duvara yazılı adını siler. Adam şaşırır. Sorar adam Mecnun'a: "Ne yapmak istediğini?" Mecnun yine aynı Mecnun, verir cevabını: "Aşk’ın içinde Mecnun olmadı hiç. Aşk hep LEYLA idi."
* Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir. HENRY FORD
* Seni seveni zehir olsa da yut, seni sevmeyeni bal olsa da unut.
* Köpeğiyle qezintiye çıkan kıza bir qenç laf atar: ''Köpeğin olayımda gezdir beni.'' Kız cevap verir: Adam ol da kolumda gezdireyim.
* Her yürek sevebilseydi zaten adı yürek olmazdı. Ve her seven yürekli olsaydı aşk bu kadar basit olmazdı.
* Bir insan sevdiği birini kaybederse yüreğinde 40 mum yanar, hergün biri söner bir tanesi ise mahşere kadar yanar. İskandinav a.sözü
* Ben adam olmam! Çünkü:
1: İnsanları kendim gibi zannediyorum hala!
2: Sevdiklerim beni üzüyor hala!
3: Beni üzenleri çok seviyorum hala!
4: Beni en çok üzeni çok ÖZLÜYORUM hala!
6: Arkamdan iş çevirenlere ortak oluyorum hala!
7: Sevdiğimden sevdiğim için kaçıyorum hala!
8: Canım canımdan alınıyor ben sessizce izliyorum hala!
9: Yaşam formlarına rağmen ve inadına insanım hala!
10: Çoook üzgünüm hala!
* Ölümün kolay olduğu yerler vardır, yaşamanın zor olduğu yerlerin yanısıra. Ya da, yaşamanın da ölüm gibi bir görev olduğu yerler vardır... Aşkın, inancın ve umudun yaşamak kadar, ölümü de gerekli ve sevimli kıldığı yerler vardır...
* Moment on the lips, forever on the hips.
* Anlamli erkek yoktur, olsa olsa anlam yükleyen kadin vardir. Kizinca da ünlem yükler.
* Alem kaşar olmuş tost yapan yok.
* O kadar zordur ki bazen, becerememek en kolayıdır.
* Doğa için çalış.
* whatever you do in life will be insignificant, but it's very important that you do it because nobody else will.
* Herkes kendi kaderini yaşar.
* Dünyanın neresinde olursa olsun haksız yere birisinin suratına atılan tokadı kendi suratında hissetmeyen kişinin insanlığından şüphe ederim. CHE GUEVARA
* Gençler bilseydi, ihtiyarlar yapabilseydi, bu dünyada yapılmayan iş kalmazdı.
* Bu oyunda siz piyon biz şampiyon.
* Felek kimine kaftan giydirir, kimine yelek. Kimine kavun yedirir, kimine kelek.
* bahar şeni
* Erkekler uzaktan kumanda gibidir; basit, kullanımı kolay ve genellikle TV'nin yakınında uzanmış durumda.
* Bu ülkede namuslular da en az namussuzlar kadar korkusuz olmalı. İsmet Paşa


************************************************************************************

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekinler dize kadar

1. Ekinler dize kadar, fener gel bize kadar Sana bir şey göstersem, kasıktan dize kadar Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 2. Çıktım taşın üstüne, açtım bacaklarımı Altımdan geçen fener, yesin ta.aklarımı Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 3. Portakal soyulur mu, tadına doyulur mu Fener sana bi koysam, fizandan duyulur mu Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın.. 4. Mektup mektup içinde, mektup zarfın içinde Dur oynaşma fenerbahçe, azcık kalsın içinde Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 5. Fenermiş onun adı, severmiş büyük malı Ne yapsın yavru serçe alışmış koca .ike Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 6. Gittik biz kadiköye, koyduk fenerbahçeye Bakirelik gidince, düştü genel evlere Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 7. Fener demek g.t demek, herkese veren demek Bizim başımız kel mi, bize de vermen gerek Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 8. Fenerim kapı gibi, aspirin hapı gibi Akşamda

Kırık Kalpler Bankası

İhvanımız sormuş bize Demiş kimdir muradınız Biz gizleriz, açık olmaz Kendin açar, muradımız Sözü nefesten uçuran Aslanı kafesten kaçıran Kalbi, tertemiz getiren Odur bizim muradımız Hırsız iken çalmam desin Âlim iken bilmem desin Aşık olsun, sevmem desin Budur bizim muradımız