Ana içeriğe atla

Dr. Alper Hasanoğlu - Aşkın Halleri

* Olasılıkla 7 tane büyük aşk var, ama bunun için durmadan yolculuk yapmayı göze almalısınız. 
* Eminim aptallar aptalca, sıradan insanlar sıradan aşk yaşıyorlar. Ama aşkın gücü bunu değiştirebilmesinde yatıyor. Aşk sayesinde akıllanabilir, sıradanlıktan kurtulabilirsin. Yaşadığın bir aşk yıkıcıysa bunu değiştirebilir ve bir başkasını başka türlü sevebilirsin.
* Bir başkasının ruhuna dokunmaktan daha erotik bir şey yoktur.
Morrison

* Çok soğuk bir havada karlar içindeki 2 kirpi donmamak için birbirlerine sokulurlar. Isınmaya başladıkları an dikenlerin canlarını ne kadar çok yaktığını fark ederler. Birbirlerinden uzaklaşırlar ve canlarının acısı sona erer. Ama çok kısa bir süre sonra yine üşümeye başlar ve birbirlerine sokulurlar. Isınınca canlarının acısını fark edip tekrar uzaklaşırlar birbirlerinden. Bu böyle sürüp gider, ta ki üşümelerinin ve canlarının yanmasının en az ve katlanılır olduğu mesafeyi bulana kadar.
Arthur Schopenhauer

* İnsan topluluklarında da bireylerin kendi içsel boşluk ve monotonluklarından kurtulmak için birbirlerine sokulma ihtiyaçlarıyla, birbirleriyle çelişen ve dayanılmaz gibi gelen farklılıkları nedeniyle gereksindikleri uzaklık isteği çatışır durur.

* Yalnızlık yalnızca dönebileceğimiz bir sevgilinin varlığında huzurla yaşantılanabilecek özel bir insanlık durumudur. Üretebilmek için yalnızlığa ihtiyaç duyarız. Ama ürettiğimiz şeyi gösterebileceğimiz ve bunun sonucunda takdir, onay göreceğimiz biri yoksa üretmemizin de anlamı yoktur. 

* öncelemek

* Aşkın kendinden başka amacı yoktur.

* Aşık olmaktaki ululuk duygusu ve akıldışılık, aşıkların birbirine yetecekleri, zamandan arınmış bir durumda birbirlerine sonsuza kadar ait olacakları duygusu, aşıklara atmaya hazırlandıkları adımlar için gereksinim duydukları cesareti verir. Genç birey aşık olur, yaşadığı aşk anne babaya olan bağlılığın zayıflamasına olanak sağlar ve böylece yeni hayatların keşfine çıkılır.

* Derine inen bir aşkın önceli mutlaka acılı bir özlem duygusudur. Aşka duyulan özlem duygusu.

* Eğer kız arkadaşlarıyla olan konuşmalarının ana konusu sevgilileriyse, bütün cümleleri onunla başlıyorsa, bütün cümleleri onunla başlıyorsa, lafı durmaksızın sevgilisine getiriyorsa gereğinden çok seviyor demektir. Bu kadınlar çoğunlukla kendilerini sevilmeye fazla layık görmeyen, kendilik değeri çok yüksek olmayan kadınlardır. Kendilerini erkeklerine adayarak, kendilik değerlerini dolaylı olarak yükseltmeye çalışırlar.

* Eşlerinin iyi bir sosyal statüde olması kadını narsistik olarak tatmin eder, erkeğiyse narsistik olarak yaralar.

* Her devrin kendi idealleri vardır. Angelina Jolie'yle karşılaşana kadar Brad Pitt'in ideal kadını Jennifer Aniston'du.

* Gerçek kendilik resmimizle ideal kendilik resmimiz arasındaki fark ne kadar azsa, o kadar iyi hissederiz kendimizi.

* Kişiliğimizin gelişmesi ve oluşması için kendilik idealine ihtiyacımız var.

* Hayaller çoğu zaman gerçeklerden daha dirençlidir ve bazen öyle bir güce sahiptirler ki gerçekliği çarpıtırlar. 

* Güvenin olduğu yerde özlem de haz da olmaz.

* Strindberg "Ölüm Dansı" adlı yapıtında evliliği can sıkıntısı, durmadan tekrarlanan eylemler, manasızlık ve eşini öldürerek ya da kendi canına kıyarak sonunu getirme cesaretinin gösterilmediği bir kurum olarak tanımlar. Böyle bir son der Strindberg, en azından daha aktif ve dikkate değerdir. Yoksa yaşayan ölüler dansı diyebileceğimiz nekrofilik bir durumdur evliliği sürdürmek.

* Aşk sahneden çekilince ve sevgili ilişkisi de kurulamamışsa, evlilik bağı, Bekir Yıldız'ın o müthiş romanında anlattığı gibi "halkalı köleler" yaratır iki aşıktan.

* Postmodern insan için modern cinselliğin önemli bir handikapı vardır. Cinselliğe verilen abartılı önem.

* Sosyologlara göre 21. yy ilişkilerinin en doğru fotoğrafı: Seri tekeşlilik

* Evlilik kurumunun birlikteliklerin temelini akıl değil de aşk ve haz üzerine dayandırmaya başlamasından beri evli çiftleri ayıran ölüm değil de eşlerden biri olmaya başlamıştır. Aşk ve haz üzerine kurulan başka bir ilişkiye başlamak üzere. Yeni bir yanılgıya...

* Evlilikten, birliktelikten beklentilerimiz de beş yıldızlı tatil köylerinden isteklerimiz gibi değil midir? Her şey dahil ve mümkünse çok uygun fiyata. Olmazsa akşam yemeğini başka yerde de yiyebiliriz. Birlikte olduğumuz kişiden de tek bir şey isteriz; her şeyi. Çok iyi bir sevgili, sabırla dinleyen bir dost, iyi bir anne/baba olmasını, bize güvende olduğumuz duygusunu yaşatmasını, haz vermesini, bizi heyecanlandırmasını.

* Bir babanın çocukları için yapabileceği en iyi şey annelerini sevmektir...

* Kendin alamıyorsan vermelerini umarsın.

* Bir çocuğun büyütülebilmesi için bütün köye ihtiyaç var. Afrika atasözü

* iyimserler - ya gizli depresyonlarıyla iyimserlikle mücadele etmeye çalışanlar

* İlişkilerde ağır bir bağımlılık korkusunun eşlik ettiği bağımsızlık arzusuyla, temelinde güvenli bağlanma ihtiyacının yattığı ilişkiyi kaybetme korkusunun çatışması görülmektedir.

*



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekinler dize kadar

1. Ekinler dize kadar, fener gel bize kadar Sana bir şey göstersem, kasıktan dize kadar Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 2. Çıktım taşın üstüne, açtım bacaklarımı Altımdan geçen fener, yesin ta.aklarımı Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 3. Portakal soyulur mu, tadına doyulur mu Fener sana bi koysam, fizandan duyulur mu Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın.. 4. Mektup mektup içinde, mektup zarfın içinde Dur oynaşma fenerbahçe, azcık kalsın içinde Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 5. Fenermiş onun adı, severmiş büyük malı Ne yapsın yavru serçe alışmış koca .ike Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 6. Gittik biz kadiköye, koyduk fenerbahçeye Bakirelik gidince, düştü genel evlere Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 7. Fener demek g.t demek, herkese veren demek Bizim başımız kel mi, bize de vermen gerek Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 8. Fenerim kapı gibi, aspirin hapı gibi Akşamda

Kırık Kalpler Bankası

İhvanımız sormuş bize Demiş kimdir muradınız Biz gizleriz, açık olmaz Kendin açar, muradımız Sözü nefesten uçuran Aslanı kafesten kaçıran Kalbi, tertemiz getiren Odur bizim muradımız Hırsız iken çalmam desin Âlim iken bilmem desin Aşık olsun, sevmem desin Budur bizim muradımız