Ana içeriğe atla

Ha Ali Hoca ha Hoca Ali...

* @zodyakli 
* Kadınlar günde 10.000 kelime kullanıyorlarmış, günde 2 kişiyi 2'şer saat gördüğüme göre sanırım kendi kendime konuşarak kotayı dolduruyorum.
* Dün gece o kadar çok fenalı, uzaylılı, bilimli film izlemişim ki rüyamda gezegenler arası fink atıp durdum.
Kadınlara takım giydirip "bunu başardık" reklamları sadece erkek hegemonyasına hizmet eder, başarının göstergesi pantolon değil gençler. 

* ‏@NaferErmis 
* Zekice bakmak problemi çözmez, aptalca harekete geçmek gerekir.
Bazı şarkılar, eski sevgililerin bir zamanlar bir yerlere gömdüğü mayınlar gibi; hiç olmadık bir zamanda birinin üzerine basıveriyorsun.
Twitter vedalaşması şöyle olmalı: "Hadi ben kaçtım, okuşuruz" ya da "Yarın tekrar okuşmak üzere..." 
Ne zaman biri, "yazarın her yazdığını yaşadığını ya da yaşaması gerektiğini" düşünse, dünyanın bir yerinde bir Tolkien daha ölüyor.
Bence kadın olmak "ben bir şey söylemiyorum" deyip erkeği saatlerce düşündürebilmektir.

* Sonsuza kadar mutlu yaşadılar, ama ayrı ayrı.
Casanova

* Hayatlarımızı bazen yakaladığımız fırsatlar belirler. Bazen de kaçırdığımız.
The Curious Case of Benjamin Button 

* Seviyorsa gelsin konuşsun bence... 

* Bazen en uzun yolculuk iki insan arasındaki mesafedir.
The Painted Veil

* @Para_Ali 
Tüm yılı satın alıp, her günü kadınlar günü yapmayı düşünüyorum. Size bir gün çok az. 

* Kendimi ararken olmaktan korktuğum yerdeyim; yine buzdolabının önündeyim.

* Trip atmayan, alışveriş yapmayan, kıskanmayan bir kadın hayal edin. Ettiniz mi? Oha nasıl bir hayalgücü var lan sizde yuhh! 

* ‏@paulocoelho 
* If we ever value performance over joy, we will become great machines and poor human beings.
The reward of our work is not what we get, but what we become.

* ‏@caniminpici 
Herkes sevdiğini sikerse sorun kalmaz bence. 

* @kutup_zencisi 
Beşiği sallayan el, istese dünyayı da sallar, bu bir. Kadınlar Gününde olay çıkarma, yarın çıkar, bu iki. 

* ‏@FerdiCarrefour 
Paracelsus "her şey zehirdir, önemli olan dozdur" derken haklıydı muhakkak; sevginin fazlası da zehirler. Ölçüyü dikkatli ayarlamak elzem. 

* Gen'i zekalı ‏@

* ‏@cuneytozdemir 
Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mehmet Demir :"Kadınları hafifçe dövüp korkutabilirsiniz" demiş ya, Mehmet Bey'i hafifçe dövsek pişman olur mu?

* Kimse hayat kadar sert vuramaz.
Rocky Balboa

* ‏@Elif_Safak 
* Happy International Women's Day! We've reason to be down&reason to be hopeful. In places where women R unhappy how can men achieve happiness? 
Kadınlar Günü kutlu olsun, olabildiğince. Ne uzun 1 yol var önümüzde. Kadınların mutsuz oldugu 1 dünyada erkeklerin mutlu olması mümkün mü?

Ne üzücü. Biz erkekler "kadın" olarak algılarken ilk bakışta sizi; oysa siz "insan" görürsünüz bizleri, "erkek" sonra akla gelir.

* 3 tarafi denizlerle çevrili ülkede herkes denizci olur tabi ki: Falanca yeni bir aşka yelken açtı. 

* Kadınlar ve Anneler Günü çıkartılacak olursa, erkekler dünyasının bir yılı 363 gün 6 saat olarak hesaplanıyor.

* ‏@ege_bamyasi 
Yani diyor ki Turkcell, bu Kadınlar Günü fırsatını kaçırma, yarın köleliğe devam edersin, yerleri süpürürsün.

* ‏@enginalkan 
Narsizm içindeki mumu ateş ummanı gördürür. En çok da çeneye vurur. Meslek hastalığı zaar, der geçeriz. Ama biraz da tedavi olmayı deneseniz... 

* Anannemin de Kate Upton'ın da kadın olması?! Dişi sektörünü anlamak güç... 

* ‏@Akasyaa 
Kadınlar günü filan tanımıyorum. Geri kalan bütün günleri erkeklere bırakmaya niyetim yok. Dağılın! 

* ‏@cundubeyoglu 
Sadece geçimini değil hayatta kalmayı da sağlayamayan emekçi kadınlarla dolu bu ülkede, bu günü kutlamayın; komik oluyorsunuz.

* Neyi seçersen seç, seçemediğin üzüntü kaynağı olacaktır.
O Kadın

* @Duygu_Kapucu 
Bu aralar en sewdiğim şeyi ekte bulabilirsiniz diye artislik yapıp, eki koymayı unutmak.

* Kıvanç Tatlıtuğ=Helal Brad 

* Batsın bu dünya, biz yeniden yaparız!

* ‏@ismet_berkan 
Memlekette öyle bir hava var ki, sanki anayasanın özgürlüklerle ilgili tarafları tamam, tek anlaşamadığımız konu başkanlık sistemi. Keşke...

* Çirkin kız durur mu yapıştırmış cevabı; "siz beni bi de instagram'da görün." 

* En büyük korkum bana bir gün dm'den Twitville isteğinin gelmesi. 

* Haydi beyler, gösterin günümüzü! 
Tiyatrocu Merve Engin 

* Kadınlar olmasaydı dünya ayak ve çorap kokardı, üst baş leş olurdu, yemek pişmezdi, saksıda çiçek yetişmezdi. Kimse ekmeğin tadını bilmezdi. Muhallebi olmazdı, et pişmezdi, tatlı-tuzlu olmazdı. Yatak olmazdı, yorgan olmazdı, ıspanaklı börek olmazdı. Uzaya çıkan astronotlar dünyaya dönmezdi. Arı bal yapmazdı (bkz anakraliçe), sevişilmezdi, gözler bakmayı, dudaklar öpmeyi bilmezdi. Tarla ekip biçilmezdi, romantizm olmazdı, yağmur yağmazdı toprak ana olmasaydı. Masa örtüsü olmazdı, sofra kurulmazdu, sohbet çınlamazdı. Kadınlar olmasa erkekler birbirine hava atamazdı. Son model arabaları kadınlar tanıtmasa eğer, kisme umursamazdı. 
Büyük krallar-padişahlar, sıkıldıkları zaman karılarının omuzunda, koynunda ağlarlardı. Bu onları güçsüz yapmaz, bilakis kafalarını dağıtır ya da toplarlardır. 
Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır, her başarılı kadının karşısında bir sürü erkek. 
Kadınlar hayatın gülen yüzüdür. Kadınlar olmasaydı sanat olmazdı, şarkı, şiir, resim olmazdı. 
Küfür susmazdı, nezaket konuşmazdı. Kadınlar olmasaydı kimse anne diyemezdi, baba da diyemezdi, kardeş, abi de diyemezdi kimse. Ev yapılmazdı, yuva kurulmazdı. Aşık aşkı bilmezdi, akşsızlığı da... Moda olmazdı, fal olmazdı. Kleopatra olmazdı, Venüs olmazdı, Eros okunu atacağı yer bulamazdı. Ana, bacı, yar olmazdı.
Yıldız Tilbe 

*  Mitler & efsaneler bize, kendi hikayelerimizi yaratmak üzere yol göstermek için nesiller boyunca aktarılan metaforlardır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekinler dize kadar

1. Ekinler dize kadar, fener gel bize kadar Sana bir şey göstersem, kasıktan dize kadar Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 2. Çıktım taşın üstüne, açtım bacaklarımı Altımdan geçen fener, yesin ta.aklarımı Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 3. Portakal soyulur mu, tadına doyulur mu Fener sana bi koysam, fizandan duyulur mu Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın.. 4. Mektup mektup içinde, mektup zarfın içinde Dur oynaşma fenerbahçe, azcık kalsın içinde Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 5. Fenermiş onun adı, severmiş büyük malı Ne yapsın yavru serçe alışmış koca .ike Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 6. Gittik biz kadiköye, koyduk fenerbahçeye Bakirelik gidince, düştü genel evlere Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 7. Fener demek g.t demek, herkese veren demek Bizim başımız kel mi, bize de vermen gerek Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 8. Fenerim kapı gibi, aspirin hapı gibi Akşamda

Kırık Kalpler Bankası

İhvanımız sormuş bize Demiş kimdir muradınız Biz gizleriz, açık olmaz Kendin açar, muradımız Sözü nefesten uçuran Aslanı kafesten kaçıran Kalbi, tertemiz getiren Odur bizim muradımız Hırsız iken çalmam desin Âlim iken bilmem desin Aşık olsun, sevmem desin Budur bizim muradımız