Ana içeriğe atla

sapanca dönüşü

* Puşkin - Peygamber şiiri 
Alçakgönüllü ol ey mağrur adam. 
Ve her şeyden önce gururunu kır. 
Alçakgönüllü ol, bi hiç adam. 
Ekili topraklar üzerinde biraz yorul.

* Schadenfreude: Birinin başına kötü bir şey geldiğinde, içinizde oluşan, özünde ne kadar kötü ve zayıf olduğunuzu gösteren, huzur ve mutluluk karışımı bir duygu.

* Takım tutar gibi parti tutanlara hatırlatmak lazım: Bu bir maç değil!

* İki yakanızı bir araya getiremeyip, çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını servet içinde yüzen bu hırsızlara yediriyorsanız, kusura bakmayın da ''APTAL'' yaftasını dibine kadar hakediyorsunuz! 

* Neil Young şarkısı - Kurt Cobain'in intihar notu
It's better to burn out than to fade away.
* Neil Young: Bu da sanatçı Serdar Ortaç da. Sanatın öyle de garip bir tanımı var. 

* RTE roportajı 
Barlas’ın ‘Ne yiyorsunuz?’ sorusunun cevabı belli: Haram! 
“Fidan gibi altı gencin başını yedi; daha ne yiyecek?” 
* Mehmet Barlas gibiler iyi ki varlar... Çünkü onları gören her çocuk, kendi babasıyla gurur duyuyordur! 

* Anlaşılmadan benimsenmek vs tanınmadan dışlanmak
NFK

* Heat - film 
* Hep kazanmak istiyorsan geride her şeyi bırakıp gidecek kadar yalnız ve sorumsuz olmalısın.
* Do you feel lonely?
- I'm alone not lonely.
* Köşe başında tehlikeyi sezdiğin anda 30 sn içerisinde uzaklaşmak istiyorsan hiçbir bağın olmamalı. 

* superstar effect: kendinden umudu kesme or çok fazla düşünme 

* Kaybedeceğimizi anladığımızda kayıpları azaltmaya karar veririz. 

* İşe en iyi adayı almak en iyi fikir olmayabilir. 

* Daha üstün bir performansın farkında olmamızı sağlayan her şey kendi performansımızın da daha fazla farkında olmamızı sağlayacaktır ki bu da kötü bir şey olabilir. 

* Paleo diyeti
Çok sağlam güven, özveri ve tecrübe isteyen diyet. Şöyle açıklayayım, vücuda aldığınız şeyler taş devrinden olunca, vücuttan çıkardıklarınız da ister istemez o dönemden oluyo. Ben misal 3 haftadır kaba taş devrindeyim. Çok zor.. Yontma taş devri de sıkıntı verir diye düşünüyorum da azcık cilalı taş dönemine girsem ço iyi olacak. Cilalı cilalı... Anca... Taş devrinde insanlar nasıl oturuyorlardı acaba diye düşünüyorum bazen. Cidden.

* crossfıtık 

* the Prodigy
Zeka seviyesi epsilon sınırında dolaşan kişilerin hakaretleri, grubun harbiden ilahi bir kimlik sahibi olduğunu aha bize bööle pointer gibin gösteriyo.

* What screws us up most in life is the picture in our head of how it is supposed to be. 

* Salih Memecan'ın tek komik yanı soyadı. 

* Vişnenin havuçla işi bittiğinde ortaya çıkan şeydir pancar.

* Birisi olmadan olmadan birilerini yenemezsiniz.

* Marketing is everything.

* sürü etkisi vs sosyete hayranlığı (snob) 
bandwagon vs underdog effect 

* Farklılığınızı fark ettirin.

* Dünyadaki en iyi pazarlıkçı olduğumu söyleyemem. Adamın cebindeki son kuruşu alacak yetenek yok bende. 

* Philip Kotler
* Reklamın 5 M'si: Money, Message, Mission, Measurement, Mecra/Medya 
* Onu bunu bilemiyorum ama kitaplarını şahane pazarlamıştır, bugün dünyada okutulan marketing kitaplarının yaklaşık %90'ı Kotler'dir. 
* 4p -> 4c
product-> commodity
price -> cost 
place -> channel 
promotion -> communication 
* 7c: corporation (and competitor), commodity, cost, communication, channel, consumer, circumstances 
* compass : 
to consumer: n = needs, w = wants, s = security, e = education 
circumstances: n = national and international, w=weather, s = social and cultural, e = economic  
* In Kotler we trust.
* "There will always, one can assume, be need for some selling. But the aim of marketing is to make selling superfluous. The aim of marketing is to know and understand the customer so well that the product or service fits him and sells itself. Ideally, marketing should result in a customer who is ready to buy. All that should be needed then is to make the product or service available." 
* Her ne kadar pazarlama demek üfürükten alanın en büyüğü olarak gösterilse de, sigmund freud ile aynı dönemde yaşasalardı, freud bu adamın anasını bile pazarlardı. 

* Negative failure - positive failure 

* prosumer 

* Avrupa’nın ağız kokusu yerine Orta Doğu’nun çorap kokusu tercih edilir mi? 

* Bu memlekette Atatürk’ten akıllı biri yaşadı mı? 

* Arkaik sözcüğü geçmişle ilgili bir sıfattır. Birkaç anlamda kullanılabilir:
Tarih ve arkeolojide, erken bir dönemi veya 'klasik dönem' öncesi bir arkeolojik kültürü tanımlar. Yunan Arkaik Dönemi (yaklaşık MÖ 800 - MÖ 500). 
"Arkaik" terimi, arkeolojik olmayan biçimde daha genel olarak artık kullanılmayan, eski bir şeyi tanımlarken kullanılır: Dil biliminde arkaizmi ifade eder. Arkaik (edebiyat).

* Ben insanları oldukları yerden ziyade oldukları kişiyi ölçü alarak değerlendirmeden yanayım. Yani kimlik değil kişilik tartısı. Bazen yanlış yerde durabiliriz ama kim olduğumuzu değiştirmez bu... Uzun süre aynı yerde kalmamak şartıyla tabii. 
Hiç kaldıracak değilim şu "dünya kadınlar günü kutlu olsun" teranesini. Kadın olmak hem fiziksel-sosyal hem de ontolojik olarak hiç te matah bişey değilken bu coğrafyada, neyini kutlarsınız bilmem. "Geçmiş olsun" falan dense neyse gene. 
Zübeyde Çakır 

* Walt Disney'in Pamuk Prenses'i (nâm-ı diğer 'Snow White'-'Kar Beyaz') kokaini, yedi cüceler de kokainin fizikî ve ruhî yedi safhasını ('Uykucu', 'Neşeli', 'Asabî', 'Utangaç', 'Hapşırıkçı', 'Uyuşuk', vs.) temsil etmektedir.
Suheyb Öğüt 

Ürkek bir serçe gibi eğme başını. 
Kaldır başını ve dimdik dur. 
Bu senin değil, ülkemin ayıbı. 
Hırpalanmış yerlerinden öperim çocuk.
Nazım Hikmet

* zooropa 

* Yaptığım en büyük spor, umutla yarınlara koşmak. 

* El üstünde tutulmak için illa tabuta mu girmek gerekiyor?

* Kalksam gönül razı değil, yatsam çay soğuyo. 

* Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın.
A.Camus 

* Stop comparing yourself to the person who's been at this longer! As Theodore Roosevelt said, "Comparison is the thief of joy." 

* The hardest step for a runner to take is the first one out the door. 
Ron Clarke 

* Temel Aksoy
Öfke, şüphe, endişe, korku, kıskançlık gibi duygulardan hem kurtulmak istiyoruz hem de bunlar bir süre sonra bir alışkanlığa dönüşüyor hatta bunlardan bazen zevk bile aldığımız oluyor. Olumsuz duyguların insanı kendisine önemli hissettirdiği bilinen bir gerçek. Öfkelenen insan kendini  haklı ve önemli hisseder. Bu duygu onun egosunu okşar. Çoğu insan bu nedenle öfkelenmekten çok hoşlanır. Atasözünün söylediği gibi, “Öfke baldan tatlıdır.” Sadece öfke değil, aslında hırs, kıskançlık, üzüntü gibi diğer olumsuz duygular da bütün yıkıcılıklarına rağmen, insana bir kimlik verir, daha doğrusu böyle bir yanılsama yaratır.  Öfkeli, kıskanç, üzüntülü bir insan, sanki bir kimlik sahibi olmuş gibi hisseder kendini. Çoğu insan bu nedenle olumsuz duygularını terk etmek istemez. Bunları terk ederlerse kimliksiz kalacağını  zanneder.  
Olumsuz duygular birer mesajdır. İğrenme duygusu olmasa zehirlenme kaçınılmaz olur. Korku duygusu olmasa insanın tehlikeleri sezmesi ve bunlara karşı önlem alması mümkün olmaz. Suçluluk duygusu olmadan insanın değerler sistemi (vicdan) kurulmaz; utanç duygusu olmadan ahlak oluşmaz  
Her duygunun altında mutlaka bir düşünce kalıbı vardır. Düşüncelerimizi değiştirirsek duygularımızı, duygularımızı değiştirirsek davranışlarımızı değiştirebiliriz. Ancak kolay gibi görünen bu değişikliği yapabilmek için en başta duygularımızı tanımaya ihtiyacımız var. 
“duygusal çeviklik” (Emotional Agility) 
Bir insanın öfke içinde olduğunu kendi kendine ifade etmesi, öfkelendiği zaman kendini gözlemlemesi, öfkenin gücünü azaltmak için çok önemli bir adımdır. Sadece bu gözlem bile olumsuz duyguların gücünü azaltır. Olumsuz duygular kendi üzerlerine ışık tutulmasından hoşlanmazlar.  
Ne kadar öfkelenirse öfkelensin adalet duygusunu yitirmeyen; ne kadar kıskanırsa kıskansın kimsenin ayağına çelme takmayan; olumsuz, yıkıcı duygularından ötürü sahip olduğu insani değerlerini yitirip, “şeytanlaşmayan” insanlar, yaşadıkları ve çalıştıkları ortama sevgi, adalet ve hayat enerjisi verirler.  

Hegel
Olan, olması gerekendir.

* Savaş ve Barış - Tolstoy 
* Prenses Mariya: Sterne’nin dediği gibi, insanları bize yaptıkları iyiliklerden çok bizim onlara yaptığımız iyilikler için severiz.
* Hem insanın yaşamı, sonsuzlukla kıyaslanınca ancak bir saniye kadarsa, acı çekmeye değer mi?
* Prens Andrey kadınlar için Piyer'e:
Asla evlenme dostum, bu sana öğüdüm; yapabileceğin her şeyi yapıp bitirmiş olduğun gerçeğiyle yüzleşmeden, seçtiğin kadına duyduğun aşk bitmeden, onu açık seçik görüp tanımadan evlenme. Geri dönüşsüz bir hataya düşmüş olursun o zaman. Yaşlandığında hiçbir işe yaramaz olduğunda evlen... Yoksa içindeki tüm iyilik ve yücelik son bulur. Ivır zıvır için çarçur etmiş olursun hepsini.

* Bir elma olgunlaşıp yere düşünce, bu düşüşün nedeni nedir? Sapının kuruması, ağırlığının elmayı yere doğru çekmesi, güneşin yakması, rüzgarın etkisi, çok ağırlaşmış olması ya da dibinde duran çocuğun onu yemek istemesi midir? Neden bunların hiçbiri değildir. Burada söz konusu olan, sadece her hayati, organik, temel olayın gerçekleşmesine yol açan koşulların bir araya gelmesidir. Ve hücre dokusunun çürümesinden ötürü elmanın düştüğünü söyleyen botanik bilgini, ancak elma ağacının altında duran ve elmayı yemek istediği, bunu Tanrı'dan dilediği için düştüğünü söyleyen çocuk kadar haklıdır.

* The one who gives with one hand but takes away with the other. 

* Atilla Taş ‏@AtillaTasNet  
* Yetmez ama, sana "HAYIR" Sezencim! 
İnsanlar üçe ayrılır, iyiler, kötüler ve kandırılmışlar. 
En rahatı FlashTV, kimse patronununu arayıp da, bu halay başı olmamış, atın işten diye rahatsız etmiyor.

* 30 Mart seçimleri sadece bir yerel seçim değil ayrıca IQ testidir.

* John Milton ‏@jhnmltn  
Para her şeyi yapar diyen adam; para için her şeyi yapan adamdır.

* Onur ‏@onur_goksen  
Esnafın iki camı kırılır biz "Darbeci" oluruz, sekiz genç öldürülür siz "Katil" olmazsınız. Bana da ver ordan bi % 50 bari. 

* fatih aker ‏@mesutbahtiyar  
Böyle bir gündemde kamu malı diyen maldır. Bir cana eşdeğer mal mı var? Kamu malı dediğin beton ve demir. Sen beton musun, demir mi? 

* Aynı evrende yaşamamalı cellatlar ve çocuklar; 
Ya ölmeli cellatlar, ya da hiç doğmamalı çocuklar. 
Ernesto Che Guevara 

* Mustafa BALBAY ‏@BalbayMustafa  
Eskiden cinayetler faili meçhul idi şimdi ise faili meşhur. Berkin Elvan'ın katilini herkes biliyor. 

* Özgür Mumcu ‏@ozgurmumcu  
Zannedersin ülke siz insan öldürüp zengin olasınız diye kuruldu. 

* Ülke büyümüyor, tabutlar küçülüyor.

* 14 yaşında vurdunuz, 15 yaşına kadar komada kaldı, 16 kiloda ÖLDÜ #BerkinElvanÖlümsüzdür 

* enver aysever ‏@enveraysever2  
Artık ülke net ikiye bölündü. Vicdanlılar ve alçaklar olarak! 

* Hiç bir yoldan geçişe izin vermeyen polis dağılın anonsu yapıyor. Atomlarımıza mı ayrılalım amk.

* Gülen'in bedduasından korkma, Berkin'in annesinin bedduasından kork. 

* İbrahim Tenekeci ‏@i_tenekeci  
Birbirimizi, cevap vermek için değil, anlamak için dinlemeliyiz.

*

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekinler dize kadar

1. Ekinler dize kadar, fener gel bize kadar Sana bir şey göstersem, kasıktan dize kadar Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 2. Çıktım taşın üstüne, açtım bacaklarımı Altımdan geçen fener, yesin ta.aklarımı Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 3. Portakal soyulur mu, tadına doyulur mu Fener sana bi koysam, fizandan duyulur mu Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın.. 4. Mektup mektup içinde, mektup zarfın içinde Dur oynaşma fenerbahçe, azcık kalsın içinde Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 5. Fenermiş onun adı, severmiş büyük malı Ne yapsın yavru serçe alışmış koca .ike Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 6. Gittik biz kadiköye, koyduk fenerbahçeye Bakirelik gidince, düştü genel evlere Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 7. Fener demek g.t demek, herkese veren demek Bizim başımız kel mi, bize de vermen gerek Al bunu alamaz mısın, sen ne biçim delikanlısın... 8. Fenerim kapı gibi, aspirin hapı gibi Akşamda

Kırık Kalpler Bankası

İhvanımız sormuş bize Demiş kimdir muradınız Biz gizleriz, açık olmaz Kendin açar, muradımız Sözü nefesten uçuran Aslanı kafesten kaçıran Kalbi, tertemiz getiren Odur bizim muradımız Hırsız iken çalmam desin Âlim iken bilmem desin Aşık olsun, sevmem desin Budur bizim muradımız